De Kinders

Red de Ingebeelde Snoekbaars

Wie vrolijk en dus naar alle waarschijnlijkheid kroostloos door het leven huppelt, zal niet stilstaan bij het feit dat het huidige schooljaar alweer op zijn laatste benen loopt. De grote vakantie – twee zaligmakende maanden, ouders beter bekend als ‘de Grote Papa-ik-verveel-mij-Periode’ – nadert met rasse schreden en zal er naar goede Belgische gewoonte sneller zijn dan u ‘O kijk, de zon schijnt!’ kan zeggen.

De Grote Papa-ik-verveel-mij-Periode is geen pretje voor de arbeidende mens met nageslacht, aangezien deze vaak garant staat voor opvangproblemen. Ziet u, bezijden huisvrouwen, werklozen, onderwijzend personeel en elke andere soort Moedwillige Tamzak die ik hier vergeet, is er niemand die de kroost overdag kan entertainen gedurende deze acht weken. Want zo is het: kinderen moeten blijkbaar geëntertaind worden tegenwoordig.
En voor wie nu denkt dat ik – nu ik het woord ‘tegenwoordig’ heb laten vallen – me zometeen volledig zal laten gaan als een Vroeger-Was-Alles-Beter Ouwe Lul, wees gerust: dat heeft u volkómen goed geraden.

In mijn tijd had ik een voetbal. En een vriend met benen waartegen ik kon schoppen. Er was die buurman met zijn rabarbertuintje en een handvol appelbomen, waarvan hij de oogst tevergeefs verdedigde tegen gauwdieven zoals ik. Met een paar potloden en een stuk papier maakte ik een tekening die niemand zich herinnert, of schreef ik stiekem een verhaal dat niemand ooit mocht lezen. Met een dikke tak en een snelbinder ving ik ingebeelde snoekbaarzen uit een regenplas.

O ja, de dag van vandaag wordt de werkende ouder een oplossing aangereikt in de vorm van allerhande kampen, waar uw kind zich een week lang kan verdiepen in een nieuwe hobby. ‘Beestjes verzorgen op een kinderboerderij’, ‘Initiatiecursus Kleuterdans’ of ‘Stoppen met roken zonder konijntjes te willen vermoorden’, een hele week entertainment voor uw spruit en dit slechts voor de prijs van een half maandloon en uw lever.

Ouwe Lul of niet, ik vind dit jammer. Inventiviteit wordt schaars. Fantasie wordt een vaardigheid van een ambacht van toen. En de ingebeelde snoekbaars, die wordt met uitsterven bedreigd.

Standard

2 thoughts on “Red de Ingebeelde Snoekbaars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Eerst dit keimoeilijke raadsel oplossen!